Rukomet

Igor Vori se oprostio od reprezentacije Hrvatske

Hrvatski rukometaš Igor Vori (37) rekao je na konferenciji za medije pred utakmicu Hrvatske i Češke da se oprašta od nacionalnog dresa.
Igor Vori se oprostio od reprezentacije Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni rukometaš je rekao da je vrijeme da igru nacionalnog tima preuzmu neki mlađi igrači.

"Juče sam se svima zahvalio. Poslije 15 godina igranja smatram kako je vrijeme da mladi igrači preuzmu stvari u svoje ruke. Biću im od pomoći u svakom trenutku i bilo kom smislu. Siguran sam da će se hrvatski rukomet uzdići. Svima želim svu sreću", rekao je Vori, javlja Index.

Vori je sa reprezentacijom Hrvatske osvajao medalje na svim velikim takmičenjima - ukupno devet, zlato i bronzu s Olimpijskih igara, zlato, bronzu i dva srebra sa SP i još dva srebra i bronzom s evropskih šampionata.

Na prvenstvu organizovanom u Hrvatskoj, domaćin je ispao poslije poraza od Francuske i boriće se protiv Češke za peto mjesto.

"Ne znam hoću li sjutra igrati. To morate da pitate selektora. Utakmica sa Češkom ne donosi ništa, nema veze s vezom, ali je bitno da se pobjedom oprostimo od turnira. Teško je, ali želimo pobjedu za naše zadovoljstvo", zaključio je Vori.

Nešto ranije je i hrvatski selektor Lino Červar najavio odlazak s klupe nacionalnog tima, rekavši da učinak na prvenstvu nije neuspjeh, ali da nije ostvario ono što je želio.

Portal Analitika