Društvo

Podgorica budući regionalni centar renomiranih međunarodnih kompanija

Jedan od najvećih parking operatera u Evropskoj Uniji, međunarodna kompanija Empark, kao i kompanija Forte Urban Tehnology koja je i vodeća u tehnologijama iz oblasti parkiranja, zaineteresovane su da osnuju regionalni centar i to u Podgorici, istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa čelnicima komanija, H. Gokhanom Inceom i Hakan Ajdinom.
Podgorica budući regionalni centar renomiranih međunarodnih kompanija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, gradonačelnik Stijepović je istakao da je Podgorica administrativni i privredni centar Crne Gore, i da gradska uprava pravovremeno odgovara na rastuće potrebe stanovništva koje se povećavaju na dnevnom nivou.

„U tom smislu nam je više nego dobrodošlo iskustvo tako renomiranih firmi. Posebno nas raduje to što planirate da naš grad postane regionalni centar poslovanja“ naglasio je Stijepović.

Empark je jedna od najvećih parking operatora u EU, sa oko 500.000 parking mjesta u oblasti takozvanog uličnog parkiranja, kao i jedna od najvećih operatora aerodromskog parkiranja.

Forte Urban Tehnology je kompanija koja primjenju najbolje tehnologije iz oblasti parkiranja, gradskog saobraćaja, nadzornih kamera i sl. u nekim od najvećih gradova svijeta.

„Naš cilj je da u regionu udružimo znanje i iskustvo kako bi se pitanje saobraćaja u gradovima Balkana rješavalo na najbolji mogući način. Centar te kompanije će biti u Podgorici“ istaknuto je na sastanku.

Direktor Parking servisa Podgorice Nusret Canović je goste upoznao sa onim što je već urađeno u oblasti parkiranja u Glavnom gradu, ali i sa budućim planovima.

„Ono na čemu sada radimo je projekat instalacije senzora za obavještavanje o slobodnim parking mjestima na ulicama, a u planu je još nekoliko projekata koji će ne samo obezbijediti lakše prakiranje već i rasteretiti saobraćaj u gradskom jezgru. To je prvi korak u realizaciji projekta Podgorica smart city koji će biti realizovan u ovoj godini“, rekao je Canović.

Portal Analitika