Društvo

Članstvo će doprinijeti intenziviranju saradnje

Crnogorsko članstvo u NATO doprinijeće produbljivanju i intenziviranju odlične saradnje Crne Gore i Njemačke, ocijenjeno je u razgovoru generalnog direktora Direktorata za politiku odbrane, Ivice Ivanovića i izaslanika njemačke odbrane, Tomasa Bekera.
Članstvo će doprinijeti intenziviranju saradnje
Portal AnalitikaIzvor

Ivanović se, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, zahvalio na kontinuiranoj podršci Njemačke u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore.

“On je apostrofirao značaj odbrambene bilateralne saradnje koja u ovoj godini biti realizovana u oblasti verifikacije, ljudskih resursa, odnosa sa javnošću, obuke pilota helikoptera, i informacionih tehnologija”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Ivanović posebno iskazao značaj donacije šest lakooklopnih vozila Njemačke Vojsci Crne Gore (VCG), imajući u vidu da je modernizacija i opremanje deklarisanih jedinica VCG jedan od prioriteta Ministarstva odbrane re u predstojećem periodu.

Beker je, kako je saopšteno, rekao da je zadovoljan ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane. 

On je naglasio značaj zajedničkog učešća u ISAF i „Resolute Support" misijama u Avganistanu.

Beker je kazao da je Njemačka spremna da podrži Crnu Goru na unapređenju odbrambenih kapaciteta, ističući njenu važnu ulogu u regionalnoj stabilnosti.

Portal Analitika