Zanimljivosti

Gerhard Šreder se ženi peti put

Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder (73) oženiće se ove jeseni peti put, a izabranica je Južnokorejka Kim So-Jeon (47).

Gerhard Šreder se ženi peti put
TanjugIzvor

Šreder je na konferenciji za novinare u Seulu rekao da mjesto i datum vjenčanja još nijesu utvrđeni, ali da je upoznao porodicu buduće supruge koja je po zanimanju prevodilac.

"Nije bila nimalo laka odluka da veliki dio vremena provodim u Koreji", kazao je Šreder napominjući da bi želio bolje da nauči korejski i da vodi jedan normalan život u toj zemlji.

Najavio je da će na poziv Međunarodnog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara 9. februara u Pjongčangu.

Šrederu će to biti peti brak. Kako piše "Bild", Šreder je romansu sa 26 godina mlađom Južnokorejkom objelodanio jesenas.

Njegova četvrta supruga Doris Šreder Kepf tvrdila je da je to "povod, mada ne i jedini razlog za njihov razvod" 2016. godine, što je on danas ponovo demantovao.

Oboje imaju djecu sa bivšim partnerima. Kim je u intervjuu za magazin "Bunte" nedavno rekla da par još nije odlučio gdje će se nastaniti.

"Njemačka će uvijek biti dom i središte života Gerharda Šredera, kao što je i Koreja moja domovina", rekla je ona tada.

Portal Analitika