Tenis

Beker izgubio pehare s Vimbldona i Australijan opena

Boris Beker izgubio je pet od ukupno šest Grend Slem trofeja koje je osvojio u karijeri i zatražio pomoć da se pronađu kako bi ih prodao i pokrio dugove.
Beker izgubio pehare s Vimbldona i Australijan opena
Portal AnalitikaIzvor

Bivšem treneru Novaka Đokovića, koji je proglasio bankrot prošlog juna, nedostaju dva trofeja s Australijan opena i tri s Vimbldona, kao i zlatna olimpijska medalja.

"Gospodin Beker ne može da se sjeti gde je stavio trofeje", objavljeno je u zajedničkom saopštenju Bekera i njegovih stečajnih upravnika iz Londona.

Nedugo zatim oglasili su se čelnici Vimbldona, Njemačke teniske asocijacije, Američke teniske asocijacije, Australijske teniske asocijacije i Kuće slavnih – istakavši da spomenuti pehari nisu kod njih.

Stečajni sud iz Londona je u junu donio presudu da Beker duguje veliku novčanu sumu privatnoj banci i da nema dovoljno sredstava da isplati.

"Trenutno radimo na tome da lociramo i povratimo pehare s Australian Opena i Vimbldona, kako bismo naplatili potraživanja dugova za naredne tri godine. Takođe, nastavljamo i istragu povodom pronalaženja nekretnina i ostalih vrijednosti koje su u vlasništvu gospodina Bekera, u Ujedinjenom Kraljevstvu i ostatku svijeta", rekao je Mark Ford, predstavnik kompanije Smit i Vilijamson, koja vodi stečajni postupak.

Nekadašnji najbolji svjetski teniser sa samo 17 godina osvojio je titulu na Vimbldonu, a tokom karijere ukupno 64 trofeja.

Portal Analitika