Crna hronika

Dikić otkazao punomoćje advokatima, suđenje odloženo

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra odloženo je jer je optuženi Branislav Dikić otkazao punomoćje svojim advokatima. Sutkinja Suzana Mugoša je zakazala nastavak suđenja za sjutra u 9 sati.
Dikić otkazao punomoćje advokatima, suđenje odloženo
Portal AnalitikaIzvor

Sud će danas postaviti branioca po službenoj dužnosti Dikiću. Suđenje se nastavlja sjutra u devet časova.

Tok suđenja uživo:

9.16 Suđenje se nastavlja sjutra u devet časova.

9.15 Dikić je saopštio da je otkazao punomoćje advokatima, navodeći da su ga do sada branili bez naknade, ali da je u međuvremenu došlo do nerazumijevanja, te da traži od suda da mu dodijele branioca po službenoj dužnosti.

Dikić je tražio da se nastavi suđenje već sjutra, ako je sud u mogućnosti da već danas postavi branioca.

“Meni nije bitna odbrana, već istina”, rekao je on.

 Tokom jučerašnjeg suđenja svjedok saradnik Saša Sinđelić je kazao pred sudskim vijećem podgoričkog Višeg suda da je Demokratski front izdao.

Tvrdio je da zato “državni udar” nije sproveden uspješno. Pojasnio je da kada su počele da se šire glasine da će DF da uđe u vladu, sa nekim drugim iz opozicije, tada je shvatio da su oni od početka imali dogovor sa DPS-om.

Rekao je da je sada DF u “Sinđinoj Skupštini” i prima platu Mila Đukanovića. Sinđelić je istakao da nova saznanja o državnom udaru ima direktno od DF-a jer, kako kaže, prati ih šta rade u javnosti. Saslušani su snimljeni razgovori Sinđelića i njegove žene Danijele Janković.

Sud je udaljio iz sudnice okrivljenog Mihaila Čađenovića, jer se žalio da mu glavni državni specijalni tužilac Milivoje Katnić prijeti.

Svjedok saradnik je kazao da zna da je advokat Goran Petronijević udbaš. On je tvrdio da je Eduard Šišmakov naredio da se advokat Petronijević angažuje za Dikića jer je, kako kaže, njihov čovjek.

Suđenju nisu prisustvovali lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su udaljeni do kraja ispitivanja svjedoka saradnika.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Edi Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić, ilideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, a postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Portal Analitika