Društvo

Knežević iz ličnih razloga podnio ostavku

Dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Saša Knežević podnio je ostavku na tu funkciju, kako je saopšteno, iz ličnih razloga, zbog čega je juče Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao profesora Milana Markovića za vršioca dužnosti dekana.
Knežević iz ličnih razloga podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Upravni odbor je, takođe, donio odluku o pokretanju postupka za izbor čelnika ove ustanove. Kako je ispričao Pobjedin izvor, ostavka Kneževića je bila iznenađenje. Na dnevni red je uvrštena u sklopu dopune, ali članovi ovog tijela oko toga nijesu polemisali.

- U ostavci je Knežević napisao da je podnosi zbog ličnih razloga. Ne zna se o čemu je riječ - kazao je naš sagovornik.

Knežević juče nije odgovarao na naše pozive i poruke. Pojedini profesori sa Fakulteta političkih nauka nezvanično su ispričali da ih je, takođe, iznenadio potez Kneževića.

Prošle sedmice su imali sjednicu Vijeća, ali, kako kažu, on nije na bilo koji način nagovijestio da planira da napusti upravljanje fakultetom.

- Nije nam ništa pomenuo. Ostavka jeste lični čin i vjerovatno je samo poslao upravi UCG - kazali su oni.

Knežević je početkom 2017. godine reizabran na funkciju dekana, koju je trebalo da obavlja do 2020. godine. Tada je najavio kako planira u novom mandatu da, prije svega, poboljša aktivnosti studenata u nastavi.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika