Politika

Danilović neovlašćeno lice

Upravni sud Crne Gore odbio je tužbu koju je Goran Danilović podnio protiv Ministarstva javne uprave zbog ranije odluke tog resora da se politička partija Demos, čiji je Danilović bio član, vodi na ime njenog lidera Miodraga Lekića, saznaje Pobjeda.
Danilović neovlašćeno lice
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju presude Upravnog suda, u koju je Pobjeda imala uvid, navedeno je da je tužba odbijena jer je podnijeta „od strane neovlašćenog lica“.

Danilović, koji je u vrijeme podnošenja tužbe bio predsjednik Izvršnog odbora Demosa zahtijevao je da se u Registar političkih partija on upiše kao predsjednik partije, a nakon što je dio članova Demosa, na vanrednoj izbornoj skupštini 27. avgusta u Mojkovcu, njega izabrao za lidera stranke.

Rješenje Upravnog suda poklopilo se sa ranijom odlukom Ministarstva javne uprave, koje je, takođe, utvrdilo da je Danilović neovlašćen za podnošenje zahtjeva.

- Osporenim rješenjem odbijen je zahtjev političke partije Demos, koju zastupa i predstavlja Goran Danilović, za upis promjene podataka u Registar političkih partija, o licu ovlašćenom za zastupanje Demosa, iz razloga što je podnijet od strane neovlašćenog lica – navedeno je u obrazloženju presude Upravnog suda.

Pobjeda

Portal Analitika