Svijet

Osumnjičena za ubistvo djece zbog miliona od osiguranja

Australijanka Meri Krebtri (51) iz Gold Kousta u Kvinslandu optužena je da je ubila 18-godišnju ćerku Erin još 2012. godine i 26-godišnjeg sina Džonatana prošle godine.
Osumnjičena za ubistvo djece zbog miliona od osiguranja
Klix.ba/Abc newsIzvor

Žena iz Australije uhapšena je zbog sumnje za ubistvo svoje dvoje djece s posebnim potrebama, a sve kako bi se domogla miliona od osiguranja, piše ABC News.

Meri Krebtri (51) iz Gold Kousta u Kvinslendu optužena je da je ubila 18-godišnju ćerku Erin još 2012. godine i 26-godišnjeg sina Džonatana prošle godine. Oboje su bili odrasli ljudi s posebnim potrebama. Motiv dvostrukog ubistva je finansijska dobit, saopštila je policija. Osim ubistva dvoje djece, Meri je optužena i za zlostavljanje svog trećeg djeteta, 25-godišnje ćerke.

Tijela njene djece pronađena su u razmaku od pet godina u dvije različite kuće u Gold Koustu, na jugoistoku države Kvinslend. Njihova smrt najprije se tretirala kao samoubistvo, no policija je uspjela da dokaže kako je ipak riječ o ubistvima. Sumnja se na trovanje.

"Ubistva su bila motivisana novcem, a još uvijek prikupljamo dokaze koji će poslužiti na sudu", rekao je istražitelj slučaja Mark Tompson.

Meri je optužena za pokušaj iznude gotovo milion australijskih dolara iz osiguranja, a uz to i za dva ubistva, mučenje, nanošenje teških tjelesnih povreda, pokušaj prevare i oružanu pljačku. Trenutno se nalazi u pritvoru, a policija ne želi otkriti detalje prije nego što slučaj završi na sudu.

Portal Analitika