Politika

Lekić: Opozicija bez zajedničkog kandidata

Lider Demosa Miodrag Lekić ne vjeruje da će opozicija na izborima imati zajedničkog kandidata.
Lekić: Opozicija bez zajedničkog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

"Tu postoje različiti kriterijumi. Čuo sam treba, ovo ili ono, da se prizna ili ne prizna neka država. Treba da bude nestranačka ličnost ili da bude vjerujuća, i to sam čuo. Može da se desi i da se opozicija pojavi sa dva kandidata.", rekao je Lekić gostujući na TVCG.

Lekić smatra da nema nekog sukoba u takozvanoj građanskoj opoziciji, iako sastanak lidera nije održan.

"Ja ne tretiram da postoji sukob, sastanak će biti i stvari će se razjasniti. Tako da je data neka argumentacija da je bolje održati sastanak poslije lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju.", rekao je on. Navodi kako lideri opozicije nemaju pravo na sujetu.

Lekić je kazao da ako neko iz opozicije predlaže novu redifiniciju, kako je dodao, elementarnih stvari on ne pomaže pobjedi nad vlašću.

"Bojim se da nećemo dobiti ni glasove, a ni učestvovati.", rekao je Lekić. On je ocijenio da je opozicija dužna da se predstavi kao kredibilna alternativa u tri segmenta.

"Prvo da će garantovati stabilnost. Da će proširiti prostor demokratskih vrijednosti, znači djelovati demokratski i naravno ponuditi ekonomski program koji bi zemlju vodio iz krize, ali ne na bazi zaduživanja već realne akumulacije. Ali teško će to biti, jer smo prodali profitabilna preduzeća.", rekao je Lekić.

Lekić je ocijenio da je sada složenija situacija nego prije pet godina kada je on bio kandidat opozicije za predsjednika.

Portal Analitika