Politika

Pejović na Svjetskom ekonomskom forumu

Ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, učestvovaće u Davosu na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).
Pejović na Svjetskom ekonomskom forumu
Portal AnalitikaIzvor

Učešće Pejovića na godišnjem sastanku WEF-a, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, ponudiće mogućnosti za razmjenu mišljenja s najistaknutijim ljudima iz poslovnog svijeta, politike, akademske zajednice i civilnog društva, kao i za dalje promovisanje rezultata postignutih u procesu evropske integracije.

Pejović će učestvovati u diskusiji grupe Novi lideri za Evropu, tokom koje će se razmatrati izvještaj Novog koncepta za Evropu.

"Na sastanku će se razgovarati o zajedničkim vrijednostima i principima koji spajaju članice Evropske unije (EU) i zemlje kandidate i doprinose stvaranju čvršćeg osjećaja zajedništva", navodi se u saopštenju.

Sastanak će, kako je ocijenjeno, biti dobra prilika za promovisanje politike proširenja i pozitivnih rezultata iz pregovaračkog procesa Crne Gore.

Pejović će, tokom boravka u Davosu, učestvovati i govoriti na još dva sastanka svjetskih ekonomskih lidera, na temu vizije i jake reformske agende Evrope, kao i demografskih promjena, s fokusom na usklađivanju strategija i operativnih mjera s univerzalnim principima o ljudskim pravima.

Portal Analitika