Politika

Pravosuđe politizovano, ali od opozicije

Premijer Duško Marković optužio je crnogorsku opoziciju da pokušava da politizuje rad pravosuđa
Pravosuđe politizovano, ali od opozicije
Portal AnalitikaIzvor

On je, komentarišući rezultate istraživanja CeMI-a – koje je pokazalo da skoro polovina crnogorskih građana ima povjerenje u pravosudni sistem, a uticaj politike smatraju najvećim problemom u radu sudova – rekao da može da konstatuje dvije stvari.

- Prva je da raste povjerenje građana u pravosuđe, a to je dobra stvar. To govori o kridibilitetu pravosuđa. Druga stvar koju sam uočio je da su građani nezadovoljni politizacijom pravosuđa, odnosno uticajem politike na pravosuđe i smatram da su građani u pravu. Ovo što radi opozicija sve ovo vrijeme, kada su u pitanju i tužilaštvo i sudstvo, je ne samo nedemokratski, nego je ispod svakog građanskog, političkog i demokratskog nivoa – istakao je Marković tokom posjete Žabljaku.

On je poručio da zbog toga vjeruje da će oni koji žele da pravosuđe i sudstvo pretvore u svoj politički amfiteatar – a to sada, prema njegovom mišljenju, radi dio opozicije – biti stavljeni po strani, te da ćemo se okrenuti jačanju institucija.

- Vjerujem da su građani mislili upravo na ovo što ja kažem, kada je u pitanju politizacija pravosuđa - ocijenio je premijer.

 

Portal Analitika