Politika

Crna Gora će istrajati u reformskim aktivnostima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom o predstojećim aktivnostima vezanim za integracioni proces naše države, s akcentom na 2018. kao veoma značajnu godinu za Zapadni Balkan. 
Crna Gora će istrajati u reformskim aktivnostima
Portal AnalitikaIzvor

Brajović je pozdravio značajniju posvećenost Evropske unije zemljama Zapadnog Balkana, i rekao da je Crna Gora čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica Unije.

Sagovornici su iznijeli očekivanje da će Strategija za integraciju Zapadnog Balkana, koju će Evropska komisija objaviti početkom februara, svojim mjerama akcentovati politiku proširenja i biti dodatno podsticajna za zemlje kandidate. Tome bi, dodao je Brajović, doprinijele i posjete visokih zvaničnika Evropske unije Crnoj Gori čija je mogućnost najavljena za prvu polovinu ove godine.

Na sastanku je takođe bilo riječi o predstojećim predsjedničkim i dijelu lokalnih izbora, a Brajović je naglasio značaj dodatno unaprijeđenog izbornog zakonodavstva, kao i dobre saradnje sa ODIHR-om.

Portal Analitika