Region

Liječili je od bronhitisa, a umrla od malih boginja

U domu zdravlja su je dvije nedjelje liječili od bronhitisa, a umrla je od malih boginja - kažu članovi porodice porodilje Sabrine Marković (21), koja je prije dva dana preminula od upale pluća kao komplikacije morbila na Infektivnoj klinici u Nišu.
Liječili je od bronhitisa, a umrla od malih boginja
RepublikaIzvor

Neutješni suprug Beća Ćerimović tvrdi da je prepoznao simptome morbila, ali da su je ljekari uporno liječili od bronhitisa.

- Prepisivali su joj injekcije i tvrdili da ima bronhitis, a ja sam govorio da su boginje. Tek kada su izbile ospe, dali su uput za Infektivnu kliniku. Da su je na vreme liječili kako treba, naš sin i njegova tek rođena ćerkica sada ne bi bili siročad - drhtavim glasom kaže Ćerimović.

Na ove optužbe reagovali su ljekari zdravstvene stanice Mašinske industrije Niš i potvrdili da su pacijentkinju lijčili 15 dana od bronhitisa.

- Dijagnoza je bila upala respiratornih puteva i bila je pokrivena adekvatnom terapijom. Simptomi morbila mogu da se otkriju tek kada se pojave ospe, a ona ih nije imala dok je trajala inkubacija. Čim smo ih primijetili, uputili smo je na Infektivnu kliniku. Da je bila vakcinisana, ovo se ne bi desilo, a ni beba sada ne bi bila zaražena - objašnjava načelnik ove ustanove dr Dragan Đorđević.

Portal Analitika