Rukomet

Češka dobila Makedoniju u dramatičnoj završnici!

Češka je pobijedila selekciju Makedonije 25 - 24 (11 - 13) u dramatičnoj završnici posljednjeg meča današnjeg dana na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.
Češka dobila Makedoniju u dramatičnoj završnici!
Sportski portaliIzvor

Česi su do velikog trijumfa u Varaždinu došli nakon velike drame, pošto su “preživjeli” sedmerac Dejana Manaskova u finišu meča.

Iako su izabranici Raula Gonzaleza imali 13:11 na poluvremenu, pa i plus pet u nekoliko navrata u nastavku susreta, na kraju su kao slavljenici u triler-završnici izašli Česi.

Sudije su pregledale video-snimak, nakon što je utakmica završena i dosudili najstrožu kaznu za Makedonce, zbog odbrane iz prostora čeških igrača.

Fenomenalnom intervencijom fokusiranog golmana Tomasa Mrkve, selekcija Češke je došla do cijelog plijena i stekla lijepe šanse da se plasira u polufinale šampionata.

Makedonci su vodili tokom cijele utakmice, i imali su jedinstvenu šansu da pobjedom izbiju na drugu poziciju, ali su večerašnjim neuspjehom praktično otpali iz trke za nastavak takmičenja.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Pavel Horak s osam pogodaka, dok su po četiri postigli Jakub Hrstka i Ondrej Zdrahala. 

Na drugoj strani Filip Taleski bio je najbolji s pet golova, a po četiri su dodali Filip Kirkulovski, Stojanče Stoilov i Martin Velkovski.

Portal Analitika