Rukomet

Slovenija priredila senzaciju, pao viceprvak Evrope!

Rukometaši Slovenije pobijedili su Španiju 31:26 i tako zadržali teoretske šanse za plasman u polufinale Evropskog šampionata. Ovo je tek drugi poraz Španije na prvenstvu.
Slovenija priredila senzaciju, pao viceprvak Evrope!
Sportski portaliIzvor

Izabranici Veselina Vujovića su u svim segmentima nadigrali favorizovanu “furiju” i time zakuvali situaciju u grupi. Naime, Danska je gotovo siguran učesnik borbe za medalje sa šest bodova, Njemačka i Španija imaju po četiri, Slovenija i Makedonija po tri, a Češka ima bod.

Slovenija je večeras odigrala najbolju utakmicu na turniru. Pri vođstvu “furije” 10:8 Vujović je tražio tajm-aut i rekao svojim izabranicima “zašto ste stali, igrajte rukomet”. Od tog momenta krenula je sjajna igra Slovenije, koja je tokom drugog poluvremena imala i sedam golova prednosti.

Gašper Marguč je sa pet golova bio najefikasniji Slovenac, a istakao se i golman Urh Kastelič sa 12 intervencija. Kod Španije šest pogodaka dao je Feran Sole.

Da bi se plasirala u polufinale Slovenija u posljednjem kolu mora da pobijedi Češku i da se nada da Makedonija u naredna dva duela protiv Češke i posljednjem protiv Danske neće osvojiti više od boda, kao i da Španija i Njemačka igraju neriješeno. 

Portal Analitika