Politika

Marković: Nakon ulaska u NATO evropska agenda najvažnija tema Vlade

Predsjednik Vlade Duško Marković učestvovao je u radu redovnog radnog sastanka ambasadora država članica Evropske unije i šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava, čiji je domaćin bio ambasador Bugarske Mladen Červenjakov u svojstvu diplomatskog predstavnika države predsjedavajuće Savjetom Evropske unije.
Marković: Nakon ulaska u NATO evropska agenda najvažnija tema Vlade
Portal Analitika/VladaIzvor

Na dvosatnom sastanku na kojem su predstavljeni prioriteti bugarskog predsjedavanja – Budućnost Evrope za mlade, Zapadni Balkan i povezivanje, Bezbjednost i stabilnost i Digitalna ekonomija – premijer Marković je ponovio da je, nakon uspješno okončanog učlanjenja u NATO, proces evropske integracije strateški prioritet Vlade. „Evropska agenda najvažnija je tema vlade“ – rekao je premijer iskazavši punu posvećenost Crne Gore nastavku reformi i našu spremnost na ispunjenje svih obaveza iz integracionog procesa.

Predsjednik Marković je pozdravio ciljeve bugarskog predsjedavanja kao izbalansirane i dobro odabrane posebno istakavši kao pozitivnu činjenicu da je Zapadni Balkan prioritet i bugarskog predsjedavanja i naredna dva polugodišnja ciklusa u kojima će Evropskom unijom predsjedavati Austrija i Rumunija.

Najavljena strategija Evropske unije, kao i predstojeći samiti u Sofiji i Londonu, čije su teme Zapadni Balkan i njegova evropska perspektiva, ohrabrenje su za cio region – ocijenio je na sastanku sa ambasadorima predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

 

Portal Analitika