Košarka

Džikić očekuje prljavu igru Trenta

Pred košarkašima Budućnost Volija je istorijska šansa, plasman u četvrtfinale Evrokupa praktično bi bio ovjeren pobjedom u Trentu u srijedu. Zato je impresionirao fokus koji je ekipa zadržala u trijumfu nad Olimpijom 88:66, u nedjelju u ABA ligi.
Džikić očekuje prljavu igru Trenta
ArenaIzvor

Tek od juče razmišlja se o Trentu, makar kada su igrači u pitanju a za stručni štab nema nepoznanica. I prije nego što su saznali za veliku tuču igrača Trenta u duelu sa Virtusom u italijanskoj ligi (meč odigran u isto vrijeme kada i Budućnost Voli Olimpija u ABA), reputacija Trenta bila je jasna. Igraju žestoko, na ivici faula, a tu tanku liniju žestokog i grubog često i prelaze…

“Nema šta, vidjelo se i u ,,Morači” prošle srijede koliko su sposobni da agresivno odigraju. Očekujem da još “prljaviji” budu na svom terenu u Trentu u srijedu. Ne odgovaraju nam kao sastav, sa niskim petorkama izuzetno su nezgodni za čuvanje, ali to smo na našem terenu dobro riješili. Moram reći da Trento ima igrače koji izrazito, mnogo bolje igraju na svom terenu. Mi naravno idemo tamo da odigramo najbolje što možemo.” poručio je trener “plavih” Aleksandar Džikić.

Iz prvog meča sa Trentom Budućnost Voli nosi 13 poena prednosti. U slučaju poraza, biće izuzetno bitno da “plavi” izgube sa manjom razlikom. Upravo je Trento jedini konkurent Podgoričanima trenutno za četvrtfinale, Cedevita je praktično otpisana.

U takvoj situaciji, vidjelo se i protiv Olimpije i Trenta u ,,Morači”, da ekipa igra do kraja, da je prihvatila Džikićevu filozofiju da nema opuštanja.

“Ne možemo, niti smijemo da sebi dozvolimo bilo kakav luksuz opuštanja. Nema lakih protivnika, nema unaprijed upisanih pobjeda, i Olimpija je protiv nas dobro otvorila meč… Zadovoljan sam, bilo je tu nekih “iskakanja” iz zacrtanog, ali skoro svi igrači protiv Olimpije precizno su ispoštovali plan. Uvijek je najteže pobjeđivati u ovakvim mečevima, unaprijed dobijenim”, kazao je Džikić.

To što nije uvodio u igru pojačanje Džastina Doulmana, za Džikića bi mogao da bude izuzetan taktički potez pred Trento. Prosto rival sada ne može da zna da li će Budućnost Voli nastupiti sa dobro poznatom i provjerenom rotacijom, ili sa akvizicijom evroligaškog kalibra u sastavu…

“Za tako nezgodnog protivnika, biće izuzetno bitno da imamo što zdraviji tim. Da budemo spremni na žestoku borbu. U takvoj situaciji, biće važno da imamo što spremnijeg Barovića, koji još nije potpuno oporavljen. A, nije on jedini problem kada su stanje forme i povreda igrača u pitanju, daleko od toga”, kazao je Džikić.

Ekipa danas putuje za Trento. “Plave” na kog ovog duela u nedjelju čeka crnogorski ABA derbi u Baru protiv Mornara tako da je jasno, ovo je potencijalno ključna sedmica sezone za Budućnost Voli.

Portal Analitika