Društvo

"Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno"

S obzirom na anketu udruženja Roditelji koja se odnosi na funkcionisanje sistema obrazovanja, a koja je danas predstavljena javnosti, Ministarstvo prosvjete kaže da je „аnketa o kojoj je riječ izuzetno koristan input u daljem radu Ministarstva prosvjete“. 
"Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno"
Portal AnalitikaIzvor

„Činjenica je da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U jednom dijelu nalazi će biti korišteni za dalje korake u unapređenju sistema. Takođe, vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijene da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja, dodaju oni.

„Kao što je dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti upravo u sistem obrazovanja i rad ovog Ministarstva, tako će i pomenuta anketa Udruženja biti predmet naše pažnje. Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti“, zaključuju iz Ministarstva prosvjete.

Portal Analitika