Društvo

SD: Brajović nije potpisao peticiju CPC

Predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, nije potpisao peticiju CPC-a, saopšteno je iz SD-a.
SD: Brajović nije potpisao peticiju CPC
Portal AnalitikaIzvor

Kao što je javnost upoznata od strane organizatora, propusti će biti ispravljeni i sve ovo očigledno nije bila njihova namjera,već zloupotreba od strane nedobronamjernih pojedinaca. Sa druge strane, kako peticija suštinski obuhvata niz značajnih, ali i osjetljivih pitanja vezanih za neophodnost uređenog funkcionisanja države, koje počiva na vladavini prava i slobodi vjeroispovijesti kao njenim temeljnim postulatima, posebna je odgovornost na onima čije poruke imaju veći odjek u javnosti da iste ne koriste za dnevno politički marketing i konstrukciju raznih teorija zavjere", saopšteno je iz SD-a.

Iz SD-a kažu i da s obzirom da na to da peticije predstavljaju instrument savremene demokratije, važno je da oni koji su saglasni sa njenom intencijom i oni koji nisu, vode računa da različitost u stavovima i mišljenjima ne smije biti osnov za vrijeđanje bilo koga.

“Mnogo važnije od toga da li je neko potpisao peticiju ili nije je činjenica da ona zaista u sebi sadrži pitanja koja već duži period opterećuju crnogorsku javnost i na koja država mora dati odgovor u cilju otklanjanja jedne od brojnih dilema koje itekako opterećuju njen dalji nesmetani razvoj", saopštile se Socijaldemokrate.

 

Portal Analitika