Podgorica

Za renoviranje paviljona Komovi na Veruši 40.000 eura

Za nastavak renoviranja paviljona Komovi na Veruši Glavni grad je opredijelio 40.000 eura u kapitalnom budžetu za ovu godinu. Planira se i renoviranje svih kupatila i izmjena sanitarnih uređaja u svim paviljonima, kao i  saniranje cijevi za sistem grijanja između paviljona Veruša i paviljona Tara. 

Za renoviranje paviljona Komovi na Veruši 40.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Time bi se, kako je saopšteno iz PG Biroa, stvorili optimalni uslovi za boravak, odmor i rekreaciju djece, a sve to po kriterijumima koje nameće aktuelni trenutak i standardi ponude današnjeg vremena. Osnovni cilj rekonstrukcije je da se stvore pretpostavke za bolji razvoj, organizaciju i uređenje dječjeg odmarališta na Veruši.

"Podsjećamo da je Glavni grad i u prethodnom periodu realizovao značajna ulaganja u odmaralištu na Veruši. Tokom 2016. godine izvršeno je kompletno renoviranje kuhinje po standardima HACCP sistema, kao i djelimično renoviranje paviljona Komovi u šta je uloženo 150.000 eura. Takođe, kada je u pitanju besplatni odmor i rekreacija djece osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim  stanjem na Veruši, Glavni grad je ove godine je opredijelio 35.000 eura. Pravo na odmor i rekreaciju djece u JU Dječji savez svake godine besplatno koristi oko 320 djece osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim stanjem- saopšteno je iz Glavnog grada. 

U odmaralištu na Veruši će se, u sklopu odmora i rekreacije djece i škole za mlade talente, organizovati rekreativna škola skijanja, koju realizuju licencirani instruktori skijanja, škola planinarenja, u saradnji sa planinarskim društvom ”Komovi” iz Podgorice, škola mladih Gorana, u saradnji sa Udruženjem Gorana iz Podgorice, škola crtanja koju organizuje likovna kolonija Altra duga iz Kotora, škola glume sa eminentnim stručnjacima iz te oblasti – jun, jul, avgust mjesec, kampovi – fudbala, košarke, rukometa i karate…  

 

Portal Analitika