Rukomet

Prolaz dalje bio bi ravan osvajanju medalje

Dok se u Hrvatskoj uveliko vodi bitka za polufinale Evropskog prvenstva, naši rukometaši i dalje vraćaju ,,film“ o još jednom takmičenju koje su završili ekspresno, bez osvojenog boda. 
Prolaz dalje bio bi ravan osvajanju medalje
Arena/PobjedaIzvor

Tri utakmice, tri poraza, po ko zna koji put pokrenuli su lavinu komentara o ,,lavovima“, pa su sebi za pravo dali da ih komentarišu i oni koji nemaju dana radnog staža u ovom sportu i oni čije je vrijeme davno prošlo.

Jedno je sigurno, niko ne može znati bolje od samih rukometaša, a upravo njima je i najteže nakon što su još jednom sanjali da mogu napraviti eventualnu senzaciju.

- Iskreno, naš najveći uspjeh je što smo se uopšte plasirali na Evropsko prvenstvo. Lako je sada komentarisati i pričati, ali treba pogledati reprezentacije koje su učesnice šampionata, igrače koji su tamo i sve je jasno. Što se tiče priče oko toga da li smo mogli da uđemo u drugu fazu ili ne, prema mom mišljenju plasman u drugi krug za nas bi bio uspjeh ravan osvajanju medalje. U rukometu je Evropsko prvenstvo jače od Svjetskog prvenstva i teško je izvući bod, a ne ostvariti pobjedu – odmah na početku razgovora za Arenu kristalno jasan bio je Nemanja Grbović.

Makedonija

Otkad su saznali imena rivala u grupi, rukometaši i stručni štab Crne Gore kao šansu za trijumf isticali su duel sa Makedijom. Ipak, prvijenac na šampionatima Starog kontinenta čekaćemo još.

- Makedonija je izuzetna selekcija. Treba pogledati roster i sve je jasno. Golman brani u Barseloni, lijevo krilo igra za Vesprem, lijevi bek za Rajn Nekar Leven, pivot za evropskog šampiona Vardar, desni bek Kiril Lazarov je jedan od najboljih u istoriji. Poznato je da je tamo rukomet državni projekat. Imali su nevjerovatnu podršku sa tribina, imali smo osjećaj da igramo u Skoplju – objašnjava Grbović, a zatim nastavlja da analizira situacije sa Evropskog prvenstva.

- Protiv Njemačke smo odigrali katastrofalno. Da li je u pitanju trema ili smo ih mnogo respektovali, zaista ne znam, ali smo bili smiješni. Što se tiče utakmice protiv Makedonije, borili smo se do kraja, a da li su uticale i neke druge stvari neću da komentarišem. Protiv Slovenije, koja je bronzana sa Svjetskog prvenstva, nije ni bilo realno da napravimo čudo. Bili smo desetkovani, umorni – kaže pivot mađarskog Cegleda.

A zatim na priču oko uspjeha ili neuspjeha odgovora pitanjem.

- Da li je neuspjeh što nijesmo savladali Makedoniju? Makedoniju koja je na kraju prenijela najviše bodova iz naše grupe. Mislim da smo mi još mali, nijesmo stigli do tog nivoa da nas shvataju ozbiljno. Borili smo se, mislim da nijesmo mogli više – dodao je Grbović, a onda jasno poentirao.

- Najlakše je kritikovati i pričati. Činjenica je da svi igraju rukomet, svi ulažu, tako da je jedna Češka dobila Dansku. Nije lako, ali moramo biti realni.

(Opširnije u Areni)

Foto: sportbar.me

Portal Analitika