Crna hronika

Ristiću se sudi za teško ubistvo radnika „Plantaža“

Suđenje Stefanu Ristiću (29) iz Kragujevca koji se tereti za teško ubistvo Milorada Mijanovića (66) iz Trebinja, sezonskog radnika „Plantaža“ 2009. godine počinje 24. januara pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol.



Ristiću se sudi za teško ubistvo radnika „Plantaža“
PobjedaIzvor

Ristiću se sudi u ponovljenom postupku na njegov zahtjev jer je bio u bjekstvu. On se sa Markom Savićem – državljaninom Mađarske tereti da je iz koristoljublja ubio Mijanovića. Ristić i Savić su 27. oktobra prošle godine osuđeni na po 19 godina zatvora zbog ubistva Mijanovića.

Viši sud je prihvatio Ristićev zahtjev da mu se ponovo sudi. Savić i Ristić su, kako se navodi u presudi, po prethodnom dogovoru 23. septembra 2009. godine napali stražara Mijanovića jer su znali da kod sebe ima 2.500 eura.

Kako prvi napad na Mijanovića nije uspio, optuženi su dva dana kasnije 25. septembra od 17.45 do 18 časova došli do parcele koju je čuvao Mijanović, neopaženo mu prišli, oborili ga, a potom ga ugušili stiskajuči ga rukama oko vrata. Pošto su ubili Mijanovića, optuženi su mu uzeli novčanik i pobjegli. 

Portal Analitika