Politika

Nrekić: Bićemo najjača partija i rukovodićemo opštinom

Očekujem da Demokratska partija socijalista nakon predstojećih izbora u Ulcinju bude najjača politička partija i da, kao dio buduće vlasti, dobije mjesto predsjednika opštine, kazao je za Pobjedu Ljoro Nrekić, nosilac liste DPS-a u ovoj opštini.
Nrekić: Bićemo najjača partija i rukovodićemo opštinom
PobjedaIzvor

Nrekić je kazao da, iako ne očekuje apsolutnu vlast, uvjeren je u značajnu podršku glasača koja će omogućiti njegovoj partiji da bude „prvi politički subjekt“ u Ulcinju, nakon čega će, kako je rekao, ispoljiti „punu odgovornost u preuzimanju vlasti“.

- To znači da predsjednik opštine mora biti iz DPS-a i da ćemo preuzeti punu odgovornost u razvoju Ulcinja – kazao je Nrekić.

Nrekić je, na pitanje koga vidi kao koalicionog partnera DPS-u, rekao da očekuje da će to biti partije sa kojima koaliraju u državnoj vlasti.

- Prirodno je da naši koalicioni partneri budu oni koji su to i na državnom nivou- istakao je Nrekić.

Prema njegovim riječima, u Ulcinju će u narednom periodu biti velikih investicija, a DPS je, kako je kazao, partija koja će ih najbolje realizovati.

- Sigurno bi razvoj trebalo da bude malo dinamičniji. Mi smo državna vlast, a ako budemo i vlast u Ulcinju, sa našim predsjednikom opštine, rješavaćemo brže i bolje sve probleme – istakao je Nrekić.

Izbori u Ulcinju biće održani 4. februara.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika