Društvo

Vrata Fondacije otvorena za Havijera

Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije Milorad Mišo Krivokapić, sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Argentine Rikardom Fernandesom, i u srdačnom razgovoru upoznao ambasadora sa aktivnostima Fondacije na intenziviranju saradnje sa našim iseljeništvom. Tom prilikom Krivokapić je ambasadoru uručio zahvalnicu Fondacije za doprinos jačanju crnogorsko-argentinskih veza i unapređenje kulturne saradnje. 
Vrata Fondacije otvorena za Havijera
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora bilo je riječi o postavljanju spomenika na Trgu Argentina u Podgorici, koji bi bio posvećen značajnoj ličnosti ove zemlje, kao i o gostovanju crnogorskog folklornog ansambla u Argentini, tim prije što ovakvi nastupi nailaze na izuzetno topao prijem.

Takođe, bilo je riječi i o problemu mladog fudbalera iz Argentine Havijera Maurisija Bajka, koji je igrao za danilovgradski klub Iskra i suočio se sa problemom da mu se duguje zarada, i sa opasnošću da zbog toga ostane bez smještaja i bude prepušten sam sebi.

Krivokapić je istakao da će Fondacija pomoći koliko je u mogućnosti da se nezavidan položaj argentinskog fudbalera riješi, te da će se potruditi da kontaktira nadležne u Fudbalskom savezu Crne Gore, kao bi se našlo rješenje i olakšala situacija u kojoj se mladi čovjek našao.

„Fondacija, nažalost, nema novca, ali naša vrata su otvorena za Havijera, jer znamo da nije lako biti sam na drugom kraju svijeta“, saopštio je on.

Portal Analitika