Fudbal

Volio bih da treniram PSŽ

Trener Zenita Roberto Manćini preporučio je samog sebe za klupu Pari Sen Žermena (PSŽ) u trenutku kada je neizvjesna sudbina Unaija Emerija.
Volio bih da treniram PSŽ
Portal AnalitikaIzvor

Sve češće se spominje da Emeri, ukoliko ne donese trofej Lige šampiona, neće biti trener PSŽ-a najkasnije do početka sljedeće sezone, sa spekulacijama da bi Manćinijev sunarodnik Antonio Konte mogao da bude nasljednik.

"Volio bih da budem trener PSŽ-a. Zašto da ne, ako postoji mogućnost? Možeš da budeš dobar trener koji radi odličan posao, ali u fudbalu se sve mijenja za jedan dan. Nisam imao kontakt sa čelnicima PSŽ-a, ali nikad se ne zna šta može da donese budućnost", rekao je Manćini za francuski list L'ekip.

Manćini, koji je nezadovoljan životom u Rusiji, pohvalio je igrački kadar Parižana.

"PSŽ ima fantastične igrače, svaki trener bi volio da radi s njima. Ima Nejmara i Mbapea i sa njima velike šanse da osvoji Ligu šampiona ove ili narednih godina", kazao je italijanski stručnjak.

Manćini je tokom karijere uglavnom radio u klubovima sa velikim budžetom, a prije Zenita je vodio Inter (dva puta), Mančester Siti, Galatasaraj, kao i Lacio i Fiorentinu.

Portal Analitika