Politika

DPS Berane: Skandalozan sporazum o opstanku na vlasti po svaku cijenu

Nakon što je u javnost procurio skandalozan Sporazum koji su predstavnici koalicije „Zdravo Berane“, u cilju održavanja na vlasti po svaku cijenu, potpisali  31.07.2016. sa jednim svojim odbornikom, postavlja se pitanje kako građani Berana od 2014. godine opstaju sa ovakvom lokalnom vlašću, saopšteno je iz beranskog odbora DPS-a.

DPS Berane: Skandalozan sporazum o opstanku na vlasti po svaku cijenu
Portal AnalitikaIzvor

"Na kakvim trulim kompromisima je bazirana ova koalicija, svjedoče odredbe iz Sporazuma, koji dostavljamo široj javnosti na uvid. Kao nevjerovatan detalj izdvajamo da su se ovim skandaloznim Sporazumom predstavnici DF-a i SNP-a, nakon tri godine vršenja vlasti u Beranama, obavezali da će predsjednik Skupštine Opštine Goran Kiković konačno početi da obavlja posao za koji je plaćen, te da će izvršavati obaveze po Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine?! Potpisnici Sporazuma su se takođe obavezali da će odbornika Đurišića ubuduće podržavati za sve što procijene da je u pravu, a vezano za funkcionisanje lokalne vlasti, na klubu odbornika DF-a. Podržali su ga taman toliko, koliko im je i pismen Sporazum koji su potpisali. Pitamo se da li ga i sada podržavaju", ističe se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika. 

Naglašavaju da je najzanimljiviji dio Sporazuma dogovor „da se zapošljavanja u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač Opština Berane od strane DF-a ne mogu vršiti bez prethodnog usaglašavanja i obavještavanja odborničkog kluba DF-a“. 

-Ovo je, valjda, u potpunosti u skladu sa njihovim predizbornim obećanjem o „nestranačkom zapošljavanju, stručnosti na prvom mjestu i fer javnim konkursima“. Da učinci koalicije „Zdravo Berane“ nijesu tragični po Berane, ovaj Sporazum bismo mogli da tumačimo kao jedan smiješan tekst. Ovako će spisak trulih kompromisa ostati da svjedoči o vladavini koalicije koja je potrošila četiri godine u pokušaju da se na silu održi na vlasti, a sve na štetu građana Berana- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika