Crna hronika

Priveden Alan Kožar i još devet osoba

Službenici policije pretresli su danas 16 lokacija u Podgorici, Baru, Ulcinju i Tivtu i pronašli i oduzeli oružje, municiju, vozila visoke klase, telefone, novac, dokumentacija i druge predmete.


Priveden Alan Kožar i još devet osoba
MinaIzvor

Privedeno je 10 osoba radi saslušanja, a među privedenim osobama je i Baranin Alan Kožar, koji je izašao iz zatvora sredinom 2013., nakon što je odslužio skoro sedam godina dosuđene kazne. On je svojevremeno osuđen zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela „Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela. 

Iz Uprave policije je saopšteno da je jedna osoba uhapšena, protiv jedne podnijeta prekršajna prijava, a da protiv jedne slijedi krivična prijava. 

„Konsultacije sa nadležnim tužiocima u vezi sa ostalim licima koja su privedena i čije su stanovi i kuće pretresani su u toku“, kaže se u saopštenju. 

Iz policije su kazali da su službenici, u akciji „Boka 8“, na području Tivta pretresli četiri lokacije koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe.

„Pronađeni su i oduzeti tri pištolja, startni pištolj, vazdušna puška, oko 300 komada municije različitog kalibra, četiri vozila, motocikl, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pronađene i 22 hiljade eura za koje će se provjeriti da li su stečene izvršenjem krivičnih djela i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko – povjerilačkih odnosa. 

Na jednoj od lokacija, kako je saopšteno, pronađena je ilegalna optičarska radnja sa više do hiljadu komada naočara poznatih modnih brendova, čija se vrijednost procjenjuje na više desetina hiljada eura. 

„Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedena su tri lica“, kaže se u saopštenju. 

Iz polcije su kazali da su u toku konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti. 

Službenici policije su pretresli 11 lokacija u Baru i Ulcinju, od kojih dvije koriste A.K (37) iz Bara i A.J. (25) iz Podgorice.

Iz policije su naveli da ostalih devet pretresenih lokacija koriste E.K. (44), S.U. (33), M.G. (33), G.B. (31), A.K. (37) i T.O. (43). 

„Pretresima su oduzeti pištolj „CZ“ cal 6,35, 11 komada lovačke municije cal 12mm, nož, devet mobilnih telefona, četiri putnička motorna vozila i četiri rokovnika“, kaže se u saopštenju. 

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinu je, kako se navodi, naložio da se T.O. uhapsi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a takođe da se protiv S.J. (23), brata A.J, podnese krivična prijava.

Iz policije su saopštili da su prethodno pretresli na lokaciji u Podgorici koju koristi pomenuti A.J. 

„Pretresom su pronađena i oduzeta dva startna pištolja, okviri za startne pištolje sa jednim metkom i kutija za startni pištolj sa priborom za čišćenje“, dodaje se u saopštenju.
Zbog prekršaja iz Zakona o oružju, A.J. je izdat nalog za naplatu novčane kazne.

 

 

Portal Analitika