Region

Tahiri: Spremni da sarađujemo i za Ivanovića i za Bitiće

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri kaže da su kosovski organi počeli po hitnom postupku da se bave slučajem ubistva Olivera Ivanovića i da je otvoren za saradnju sa Srbijom. "Spremni smo da sarađujemo sa Srbijom i u slučaju Bitići i što se tiče masovnih ubistava albanskih civila". Pozvao je Beograd da odgovori ko je ubio srpsku djecu u "Pandi".
Tahiri: Spremni da sarađujemo i za Ivanovića i za Bitiće
N1infoIzvor

"Ja sam otvoren i zalažem se za saradnju sa svim državama, uključujući i Srbiju. Na snazi je protokol o uzajamnoj pravnoj pomoći, proistekao iz dijaloga sa Srbijom, koji mi već primenjujemo", naveo je i dodao da razmatraju zahtjeve koji su stigli od srpskih vlasti.

Tahiri je rekao da će Priština dati koordinisani odgovor veoma brzo, naročito kad je riječ o deljenju informacija koje se odnose na istragu kosovskih vlasti.

"Pored saradnje koja proističe iz Briselskog sporazuma o dijeljenju informacija, spremni smo da sarađujemo sa Srbijom i u pronalaženju ubica braće Bitići i rasvjetljavanju drugih masovnih ubistava albanskih građana koje srpski sudovi nisu rešili, uključujući teške optužbe za spaljivanje tela albanskih civila u Srbiji", rekao je Tahiri za Danas

Tahiri je pozvao srpsku državu da odgovori ko je ubio srpsku djecu u kafiću "Panda" 1998. godine.

"Predsjednik Vučić je nagovijestio da je ove srpske tinejdžere ubila srpska tajna policija. Potrebno je da imaom prekograničnu saradnju da bi se identifikovala ta ubistva iz devedesetih, koja su izazvala tako mnogo bola širom bivše Jugoslavije i koja su potekla iz Beograda", navodi Tahiri.

Portal Analitika