Abiznis

Marković na Svjetskom forumu u Davosu

Premijer Duško Marković će na poziv osnivača i izvršnog direktora Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba, učestvovati na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma, što je prvi put da predsjednik Vlade Crne Gore učestvuje u toj funkciji na ovom skupu koji okuplja najistaknutije ljude iz poslovnog svijeta, ekonomije, politike, akademske zajednice i civilnog društva na globalnom nivou.
Marković na Svjetskom forumu u Davosu
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je danas utvrdila Platformu za učešće Markovića na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma koji se održava od 23. do 26. januara u Davosu u Švajcarskoj.

 

Premijer Marković će, zajedno sa liderima država Zapadnog Balkana, učestvovati na sastanku na temu ubrzanja dugoročnog razvoja našeg regiona. Sastanku će prisustvovati i ministar vanjskih poslova Norveške i član Upravnog odbora SEF Borge Brende, komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han, predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, kao i podsekretar UN za politička pitanja Džefri Feltman.

Premijer Marković će pored sesije koja je posvećena razvoju zemalja Zapadnog Balkana imati niz susreta sa učesnicima foruma, navodi se u Vladinom saopštenju.

 

Portal Analitika