Crna hronika

Krivična prijava protiv advokatice zbog sumnje da je oštetila budžet

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Z.N. advokatice iz Pljevalja zbog sumnje da je oštetila budžet za 89.000 eura.
Krivična prijava protiv advokatice zbog sumnje da je oštetila budžet
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.N. (60) iz Pljevalja zbog postojanja osnovne sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Ona je, kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica – advokata,  tokom 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrijebila položaj i prekoračila granice ovlašćenja podnoseći Osnovnom sudu u Podgorici i javnom izvršitelju iz Pljevalja, uz upotrebu neistinitih isprava – falsifikovanih punomoćja stranaka, više predloga za izvršenje presuda u kojima je izvršni dužnik država Crna Gora a koje su prethodno već bile izvršene kod Osnovnog suda u Podgorici više puta.

Ona je, sumnja se, na ovaj način, po osnovu naplate dva ili više puta glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 86.810 eura dok su troškovi izvršnog postupka javnog izvršitelja iznosili 2.204 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 89.014 eura.

Portal Analitika