Društvo

Bogavac traži od države stan za nju i kćeri

Premijer Duško Marković juče je, na njegov zahtjev, primio samohranu majku iz Podgorice Marijanu Bogavac, čija dvoipogodišnja kćerka je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, umrla prošle srijede u njihovom podstanarskom stanu. Bogavac je, kako saznajemo, od Markovića zatražila da država za nju i njene dvije kćeri obezbijedi stan.
Bogavac traži od države stan za nju i kćeri
Portal AnalitikaIzvor

Nezvaničan sagovornik Pobjede iz Vlade kazao je da je Bogavac rekla premijeru da bi im bilo dovoljno i 20 kvadrata, samo da ne plaćaju kiriju.

Premijer je obećao da će država svakako pomoći, ali da će odluka o tome na koji način biti donijeta narednih dana.

Marijana Bogavac i njena tragična porodična priča u žiži su od srijede kada je NVO Banka hrane, koja je ovoj familiji pomagala od 2015. godine, na svojoj Fejsbuk stranici objavila da je porodicu, koja živi u teškom siromaštvu, zadesila još veća nesreća, obavještavajući javnost da je najmlađa kćer, koja je, kako su naveli, bolovala od dijabetesa pronađena mrtva i apelujući na ljude dobre volje da pomognu.

Sjutradan je grupa građana zatražila ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, uveče je organizovan i protest, a u međuvremenu se ispostavilo da dijete nije imalo dijagnozu takozvane šećerne bolesti, kao i da nije umrlo od gladi, kako se moglo naslutiti iz poruka saopštavanih javnosti.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika