Politika

Gegaj: ,,Građanska opozicija“ bez vizije i strategije

Demokratska partija socijalista nije iznenađena nesuglasicama unutar takozvane građanske opozicije jer ta politička grupacija nema niti viziju, niti strategiju budućeg djelovanja. To je u izjavi za Pobjedu saopštio funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj, navodeći da će se taj dio opozicije teško dogovoriti i oko potencijalnog zajedničkog predsjedničkog kandidata.
Gegaj: ,,Građanska opozicija“ bez vizije i strategije
Portal AnalitikaIzvor

Oni očigledno ne mogu ni da održe sastanak koji su najavili još krajem novembra, a kamoli da izlaze sa jedinstvenim stavovima oko određenih pitanja. Očigledno da nemaju viziju političkog djelovanja – rekao je Gegaj za Pobjedu.

Podsjetimo, takozvana građanska opozicija još od novembra nije održala sastanak. U posljednje vrijeme međusobno se optužuju ko je odgovoran za nedostatak jedinstva i otkazivaje sastanka.

U napadima na ostatak opozicije prednjači SDP, koji upire prstom u Demokrate i Uru da prave tajne dogovore na štetu ostatka opozicije. Gegaj navodi da se teško može očekivati rezultat u bilo čemu ako ne postoji izrađena strategija.

– Evidentno je da oni to nemaju. Tu ima previše vođa, a stranke u toj grupaciji, na zadnjim lokalnim izborima, u većini opština nijesu prešle ni cenzus – kazao je Gegaj.

Prema njegovim riječima ,,građanska opozicija“ je imala niz pogrešnih poteza, od bojkota parlamenta, pa sve do nejedinstva oko predsjedničkog kandidata.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika