Društvo

Peticija za ukidanje vlasništva SPC više nije samo u elektronskoj formi

Zbog, kako tvrde, velikog interesovanja građana za potpisivanje Peticije za ukidanje svih nezakonitih upisa SPC nad crnogorskim manastirima i crkvama i vraćanje u vlasništvo Državi Crnoj Gori, Crnogorska pravoslavna crkva je saopštila da sada peticija može biti potpisana ne samo elektronskim putem, već i u više prostorija, u pet opština.
Peticija za ukidanje vlasništva SPC više nije samo u elektronskoj formi
Portal AnalitikaIzvor

Peticija se može potpisati u:

- Podgoriici - u prostorijama Duhovnog centra, bul.Kralja Nikole 128, suteren (zgrada u poslije Trgovinske škole) svakog radnog dana od 16 do 18 ura, počev od 18 januara.
- ‎Prostorijama Crkvene opstine Podgorica, ul Sava Radunovica br.4 , iza Palade, svakog dana od 17 do 19 ura, počev od 19.januara
- Kotor - ‎Crkva sv.Petra Cetinjskog u Kotoru, Stari grad, svakog dana od 8 do 12 ura, pocev od 18.januara.
- ‎Cetinje - Crkva sv. Ivana Crnojeviča, Lovćenska bb, svakog dana od 10 do 12 h, počev od 21.januara
- ‎Nikšić - Letnjikovac Kralja Nikole pod Trebjesom, svakog dana od 10 do 12 h, počev od 21.januara
- ‎Danilovgrad - Crkvena opstina - Restoran Lovac, svakog dana od 8 do 20 h, počev od 18.januara

Za ostale gradove, Crnogorska pravoslavna crkva će saopštiti narednih dana.

“U prva tri dana Peticiju je potpisalo već preko 1000 ljudi. Očekujemo da ce vrlo brzo preći 7000 potpisa , čime bi se stekli uslovi da se pokrenu i formalne inicijative pred nadležnim državnim organima”, saopštili su iz CPC.

Ovaj spontani odziv građana doživljavamo kao "crvenu lampicu" državnim organima da se napokon pokrene procedura za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i rješi ovo sudbonosno crkveno pitanje za Crnu Goru, po medjunarodnim standardima a u duhu naše vjekovne duhovne tradicije, dodaju oni.

Link za online potpisivanje peticije je

https://www.peticija24.com/peticija_za_ukidanje_vlasnitva_srpske_pravoslavne_crkve_nad_crnogorskim_manastirima_i_crkvama​

Portal Analitika