Društvo

MIRKOVIĆ: Dostojanstvo se ne brani iznošenjem neistina

Urednik Prvog programa TVCG Aleksandar Mirković odgovorio je uredniku emisije "Okvir" Zoranu Lekoviću. Mirković je u reagovanju napisao da Leković često odsustvuje i da se profesionalno i lično dostojanstvo ne brani neistinama. Reagovanje Mirkovića prenosimo integralno.
MIRKOVIĆ: Dostojanstvo se ne brani iznošenjem neistina
Portal AnalitikaIzvor

Uredništvo TVCG nije iznenađeno posljednjim istupom kolege Zorana Lekovića. Po običaju, kako se približava rasplet krize u Javnom servisu, Lekoviću se povećava intenzitet stresa i potreba da se ogradi od “trenutnog rukovodstva” (kako nas je nazvao u posljednjoj emisiji Okvir). Da javnost bolje shvati o čemu se radi: Leković je bio pod sličnim stresom i početkom marta prošle godine, dvije-tri sedmice uoči izbora novog generalnog direktora kuće, kada do drugog kruga glasanja nije bilo izvjesno da li će nova direktorka biti Andrijana Kadija ili Radojka Rutović. Imao je Leković i tada potrebu da se naprasno ogradi od “trenutnog rukovodstva”. I tada je, zbog stresa i zdravstvenih razloga, pauzirao sa emisijama, sve dok nije okončan izbor generalne direktorke. Naravno, nakon izbora Kadije, Leković nam se na kolegijumu izvinio za ono što je tada uradio, a evo sada ponovio.

I sada se Leković vratio nakon duže pauze, sa falš ograđivanjem od “trenutnog uredništva”. Od početka nove sezone, u septembru, odradio je dvije emisije. Već nakon 1. oktobra morali smo tražiti drugo rješenje.Vratio se na posao nakon novogodišnjih i božićnih praznika, uz dogovor da emisiju, zbog njegovog čestog odsustva, radi zajedno sa koleginicom. Bio je vrlo kooperativan i nije imao ništa protiv toga. Napominjemo da tokom odsustva nije kontaktirao nikoga od urednika TVCG.

Profesionalno i lično dostojanstvo se ne brani iznošenjem neistina koje se lako opovrgavaju i to samo koji sat nakon kolegijuma TVCG na kojem se Leković opet izvinjavao zbog nesmotrenog (nekorektnog) oslovljavanja uredništva u emisiji 14. januara. Ni na današnjem kolegijumu, ne da nije bilo nikakvih nejasnoća vezanih za nastavak Lekovićevog angažmana u Okviru, ili njegovog nezadovoljstva, već je on sasvim normalno učestvovao u dogovorima za naredne emisije.

Kada je riječ o emisiji Okvir, niko je ne može ponijeti sa sobom na odmor, niti na bolovanje. Ni Okvir, ni Repliku, ni Magazin, ni Dnevnik u pola osam. Tim prije što su emisiju Okvir prije Lekovića radile i druge kolege. Tako da Leković prosto ne može da bilo što ili bilo koga zamrzava ili odmrzava, pa ni sebe.

Što se dogodilo nakon završetka jutrošnjeg uredničkog kolegijuma i Lekovićeve objave na društvenim mrežama, u razmaku od nepunog sata, nije nam poznato, ali smo sigurni da se sa našim kolegom u tom međuvremenu zaista desilo nešto krupno.

Ovim povodom uredništvo TVCG se više neće oglašavati.

Portal Analitika