Vaterpolo

Jadran uprkos vrhunskim rezultatima u nemilosti čelnika opštine

Priča o velikoj podršci PVK Jadran Carine samo je demagoška, jer podrška koju klub dobija od lokalne samouprave nije dovoljna, čulo se na pres konferenciji povodom alarmantne finansijske situacije u klubu, kao i izostanka podrške lokalne uprave shodno postignutim vrhunskim rezultatima.
Jadran uprkos vrhunskim rezultatima u nemilosti čelnika opštine
Radio JadranIzvor

Prema budžetu, usvojenom na posljednjem zasjedanju Skupštine, trebalo je da Jadran dobije 150.000 eura. Rebalansom iznos je umanjen na 135.000, od čega nije isplaćeno 3.900 eura.

To znači da je klub dobio skoro 20 hiljada eura manje nego što je bilo planirano budžetom. Pored toga, ni ukupan iznos sredstava za održavanje bazena nije uplaćen.

Uz nebrigu čelnika Opštine kada je riječ o finansijama, klubu nije odgovoreno ni na šest dopisa i poziva upućenih predsjedniku, Stevanu Katiću  i predstavnicima lokalne uprave – čulo se na presu.

Kako je kazao predsjednik kluba, dr Đuro Marić, u klubu su svjesni da lokalna uprava ne može u potpunosti da pokrije troškove Jadrana, niti obaveze koje Jadran ima, ali je bilo za očekivati da ta podrška bude na nivou gradova u okruženju, koji nemaju ni približno ostvarene rezultate kao PVK Jadran Carine.

U klubu smatraju da je riječ o opstrukciji, ali da razloge treba tražiti u lokalnoj upravi.

Portal Analitika