Ostalo

Ulcinj i Bar baza crnogorskih atletičara

Predsjednik ASCG Milorad Vuletić u pratnji  potpredsjednika ASCG Gojka Banjevića zaduženog za sektor sporta  i Generalnog sekretara Milana Madžgalja obišao je juče dio atletskih reprezentativaca  ASCG i predstavnike atletskih klubova koji realizuju i sprovode zimske pripreme za predstojeću  takmičarsku  sezonu u Ulciju i Baru.
Ulcinj i Bar baza crnogorskih atletičara
Portal AnalitikaIzvor

Za vrijeme obilaska Vuletić je razgovao  sa trenerima kao i najboljim atletičarima o toku i realizaciji dosadašnjeg dijela priprema kao i daljem nastavku priprema u ovom dijelu godine koja su vrlo bitne za ASCG, gdje takmičare  u ovoj godini očekuje veliki broj  međunarodnih takmičenja.Od četvrtog januara pripreme je otpočela sa  trenerom Markom Ristićem Kristina Rakočević i Ana Bošković u Baru.

U Baru u kojem se već nekoliko dana nalaze i ostali atletičari-reprezenativci : Risto Drobnjak,Srđan Marić  kao i velika grupa potecionalnih reprezentativaca iz AK“Jedinstvo“,Lovćen,Mornar,Sanja  Bar i Arsenal . Na pripremama u Baru rade  treneri:Branislav Maslovarić,Milanka Marković, Ivan Popović,Danijela Vojinović ,Sanja Đurnić Bojana Đurković i nacionalni trener za bacačke discipline Marko Ristić.

U Ulcijnu se nalaze reprezentativci: Slađana Perunović, Aleksandar Miletić i Edin Erović kao i grupa atletičara iz AK“Nikšić“ čijim radom rukovodi nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić.Jedan dio reprezentativaca ASCG obavlja pripreme van Crne Gore: Ljiljana Matović u Novom Sadu,Marija Vuković u Luksemburgu,Tomaš Đurović u Kataru, dok Danijel Furtula i Darko Pešić obavljaju poslednje kontrolne preglede pred početak realizacije priprema.

- Zadovoljan sam dosadašnjim realizovanim aktivnostima Saveza na realizaciji priprema koje pojedini naši atletičari sa svojim trenerima obavljaju. Uvjerio sam se  na lice mjesta sa svojim saradnicima  kako teku pripreme za predstojeću sezonu koja je bogata sa velikim brojem međunarodnih takmičenja koja očekuju najbolje crnogorske atletičare na  nivou Balkanske,Evropske  i Svjetske  Federacije u svim uzrasnim kategorijama  iz programa realizacije ovih takmičenja - istakao je Vuletić.

-Selektor Osman Erović koji kordinira  i rukovodi  sa pripremama  istakao je da se one obavljaju planski, organizovano i da sve protiče  naboljem redu.

- Ovogodišnja atletska  zaista obiluje velikim brojem takmičenja, gdje će crnogorski  atletičari tokom čitave godine imati nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni , i gdje će svi oni koji u skladu sa kriterijima za Međunarodna takmičenja kada ispune norme za učešće , imati prilike da pokažu i svoje kvalitete. Predstoje nam na početku godine takmičenja u dvorani  u februaru  Prvenstva Balkana za juniore u Sofiji ,seniore u Istanbule  i Svjetsko Prvenstvo u dvorani  koje se održava od 1. do 3. marta u Birmingenu u Velikoj Britaniji.Zatim dolaze takmičenja  na stazi, a  ove godine ih ima mnogo: Prvenstvo Balkana u maratonu i polumaratonu ,Prvenstvo Balkana u planiskom trčanju , Balkansko prvenstvo za mlađe juniore,Balkansko prvenstvo za juniore,  ,Balkansko prvenstvo za seniore, ,Balkansko prvenstvo u krosu , Evropski Zimski kup  Bacača, Evropski Kup na 10.000m, Evropsko prvenstvo u Planinskom trčanju,Evropsko prvenstvo za mlađe juniore , Evropsko prvenstvo za senior u Berlinu, Svjetsko juniorsko prvenstvo u Tampereu, Prvenstvo Malih Zemalja Evrope  , Prvenstvo Mediterana za  mlađe senior kao i veliki broj internacionalnih takmičenja - istakao je selektor Osman Erović.

Portal Analitika