Politika

Severo pohvalio napredak Crne Gore

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa direktorom NATO Direktorata za planiranje odbrane, Polom Severoom (Paul Severeux).
Severo pohvalio napredak Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Ivanović se zahvalio na posjeti i izuzetnoj podršci koju NATO kontinuirano pruža Crnoj Gori. Sastanak je bio prilika da direktor Ivanović upozna sagovornika sa dosadašnjim preduzetim koracima u ostvarenju zadatih ciljeva.

Članstvo Crne Gore u NATO, naglasio je Ivanović, predstavlja dodatni motiv i drugim zemljama u okruženju, koje strijeme članstvu u NATO, da istraju u svojim namjerama i da sprovode neophodne reforme na putu integracija. Ivanović je tokom sastanka upoznao sagovornika i sa ostvarenim rezultatima u planiranju odbrambenih sposobnosti Crne Gore.

Direktor Severo je pohvalio napredak koji je Crna Gora ostvarila, što je doprinijelo formalizovanju članstva u NATO, kao i doprinosu koji pruža u ostvarenju zajedničkih ciljeva kolektivnog sistema bezbjednosti. Istovremeno je naglasio da Crna Gora može računati na podršku  NATO pri ostvarenju potpune integracije.

Na kraju sastanka, sagovornici su razmotrili dosadašnju saradnju i dogovorili detalje o nastavku u oblasti planiranja odbrambenih sposobnosti , Takođe, razgovarano je o mogućnostima i izazovima koji Crnu Goru očekuju u narednom periodu.

Portal Analitika