Crna hronika

Zaplijenjeno oružje u stanu Beranca

Službenici beranske policije u saradnji sa Sektoraom kriminalističke policije pretresli su danas bezbjednosno interesantne osobe Mihajla Đurišića i Harisa Ramusovića.
Zaplijenjeno oružje u stanu Beranca
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naglasili iz policije pronađeni us pištolji „VZOR 50" i „CZ 99" sa 16 metaka kalibra 7.65mm i 10mm, vazdušna puška i puštolj, dva kvira za municiju 7.62mm, okvir za municiju kalibra 7.9 mm, dva boksa, palica, tri gas maske, nož, digitalna vaga za precizno mjerenje, ugovor o zajmu novca ovjeren kod notara,  „Iphone“  sa sim karticom i nekoliko praznih kutija od pištoljske municije za municiju kalibra 7,62 mm i za automatsko oružje kalibra 7,62 mm.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju i državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv Mihajla Đurišića podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", objasnili su iz policije.

 Kako su istakli, pretresene su i prostorije koje koristi Harisa Ramusovića ali nije pronađeno ništa sumnjivo.

Podsjetimo, policija je od početka oktobra sprovela 20 akcija, u kojima je pretreseno 277 objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa,  bezbjednosno interesantna i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", saopšteno je iz policije.

Portal Analitika