Društvo

LEKOVIĆ: Udar menadžmenta na moju profesionalnu čast i dostojanstvo

Urednik emije “Okvir” Zoran Leković obratio se javnosti saopštenjem u kome kaže da je menadžment Javnog servisa izvršio udar na njegovu profesionalnu čast i dostojanstvo. Lekovića su skinuli sa najavne špice i saopštili mu da ne može sam voditi pomenutu emisiju. On je najavio zamrzavanje statusa u emisiji “Okvir”. Saopštenje Lekovića, objavljeno na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosimo integralno.
 LEKOVIĆ: Udar menadžmenta na moju profesionalnu čast i dostojanstvo
Portal AnalitikaIzvor

Kao odgovoran čovjek i profesionalac, dužan sam obavijestiti javnost o mom angažmanu u emisiji “Okvir”, kako ne biste ostali uskraćeni za odgovor na pitanje, šta se to dešava, pa sam prošle nedjelje emisiju uređivao ja a narednu će neko drugi. Pokušao sam to pojasniti u emisiji, ali slažem se, na jedan nedovoljno jasan način. Kao što većina vas zna, emisiju “Okvir” uredjujem i vodim više od sedam godina. Zbog zdravstvenih problema, izazvanih stresom, razumije se / bar razumiju ljudi koji se ovim poslom bave na profesionalan način/, bio sam odsutan neko vrijeme, tačnije više od dva mjeseca. Nakon isteka bolovanja i povratka na posao, menadžment RTCG mi je saopštio da sui odlučili da ne mogu više sam uredjivati i voditi emisiju, već da ću istu dijeliti sa kolegom. Ranije je već odradjen posao skidanja mog lika sa najavne špice emisije i cjelokupne grafike, koja je radjena zbog autorstva nad emisijom. Skoro osam godina, dovoljan je period da se zna kome emisija sa takvim nazivom pripada.

Odluku menadžmenta doživio sam kao direktan udar na moj minulii rad, ali i na moju profesionalnu čast i dostojanstvo. Ne bih dalje komentarisao pozadinu ove priče, imajući u vidu da sam iz krugova van RTCG vec poodavno znao da se priprema ovakav scenario. Kao odgovoran čovjek, kojem je vrlo stalo do profesionalnog i ličnog dostojanstva, smatram da ne bi bilo ni logično ni pametno da prihvatim takvu jednu Odluku, ne zadirući u pravo menadžmenta da tako procjenjuje stvari, citaj krade autorstvo nad emisijom koja je postala brend RTCG. Procijenio sam da je tavo rješenje za mene potpuno neprihvatljivo, s toga sam odlučio da zamrznem svoj angažman u emisiji Okvir. Uz zahvalnost na velikoj podršci koju dobijam on onih do kojih mi je najviše stalo, dakle do Vas dragi gledaoci i prijatelji, za sada vas pozdravljam.

Portal Analitika