Region

Presuda za ubistvo na proljeće

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije biće završeno na proljeće, kada se očekuje i prvostepena presuda, rekao je punomoćnik porodice Ćuruvija Slobodan Ružić.
Presuda za ubistvo na proljeće
N1Izvor

Na današnjem ročištu saslušan je posljednji svjedok, pa bi na naredna tri ročišta sud trebalo da se pozabavi analizom preostale dokuemntacije i zakaže iznošenje završnih riječi, pa i prvostepene presude.

Posljednji svjedok koji se pojavio na sudu je Nenad Radović, ali se ispostavilo da se ne radi o čovjeku koji je na dan ubistva Slavka Ćuruvije obezbjeđivao prostorije Dnevnog telegrafa.

Radović, koji je došao na sud, se navodno bavi trgovinom, ali mu odbrana ne vjeruje, pa traži provjeru njegovog identiteta.

U nastavku suđenja odbrana je saopštila da je Ustavni sud donio pozitivnu odluku o žalbi optuženih na dužinu trajanja pritvora, u kome su bili tri i po godine. Ipak, to neće uticati na sam proces, koji traje već tri godine.

Slavko Ćuruvija ubijen je u aprilu 1999. godine, ali do januara 2014. nije bilo pomaka u tom slučaju. Tek tada, kada su uhapšeni pripadnici Državne bezjednosti, klupko je počelo da se odmotava.

Na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podnijeta godinu dana kasnije našle su se četiri osobe iz Državne bezebjednosti, među kojima je i načelnik službe iz tog vremena Radomir Marković. Optuženi su da su organizovali i ubili Slavka Ćuruviju po nalogu nepozante osobe iz vrha tadašnje vlasti.

Portal Analitika