Crna hronika

Apelacioni sud ukinuo presudu Šaranoviću, ali on ostaje u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu kojom je Marko Šaranović osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Dragana Bećirovića aprila 2011. u Budvi, ali on i dale ostaje u pritvoru, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.
Apelacioni sud ukinuo presudu Šaranoviću, ali on ostaje u pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

 Apelacioni sud 28. 11. 2017. godine je donio rješenje kojim je odlučeno da se uvažavaju žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, optuženog Šaranović Marka i njegovog branioca da se presuda Višeg suda u Podgorici od 20.06.2017. godine u cjelosti ukida i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Branilac optuženog Šaranovića Borivoje Borović, tada je tražio da se zbog nedostatka dokaza preinači presuda i njegov klijent oslobodi.

Sudije Apelacionog suda ispitale su da li još stoje razlozi za pritvor prema navednom optuženom.

"Apelacioni sud je donio rješenje Kž.br. 120/17 od 28.11.2017. godine, kojim je produžen pritvor optuženom Marku Šaranoviću, zbog osnovane sumnje da je kao saizvršilac izvršio krivično djelo ubistvo, koji pritvor mu je određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 19.08.2016. godine, posljednji put produžen nakon izricanja prvostepene presude od 20.06.2017. godine, a po ovom rješenju ima trajati do dalje odluke suda. Pritvor je optuženom Marku Šaranoviću produžen po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 ZKP i protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena", navode iz suda.

Prema optužnici Šaranović je 10. aprila 2011, u naselju Golubovina u Budvi, zajedno sa nepoznatim osobama ubio Bećirovića.

 

Portal Analitika