Društvo

Šećerna bolest nije dijagnostikovana

Kompletna medicinska dokumentacija dvogodišnje djevojčice iz Podgorice, koja je prošle srijede umrla pod još neutvrđenim okolnostima, kako Pobjeda saznaje, dostavljena je medicinskom vještaku i u njoj nema dijagnoze dijabetes. 
Šećerna bolest nije dijagnostikovana
PobjedaIzvor

Vijest o smrti djevojčice saopštila je NVO Banka hrane, navodeći da je dijete živjelo sa majkom i dvije sestre, u bijedi, u podstanarskom stanu, te da je bolovalo od šećerne bolesti, zbog čega se u javnosti nagađalo da je dijete umrlo od posljedica dijabetesa.

Kartoni: Obdukcioni nalaz, prema našim saznanjima, trebalo bi da bude gotov danas ili sjutra, a sudski vještak o uzroku smrti izjasniće se do kraja sedmice. Kako saznajemo, u medicinskoj dokumentaciji djevojčice navodi se da je dijete uredno vakcinisano i da nigdje nije konstatovana dijagnoza dijabetesa. Predsjednica Banke hrane Marina Medojević ispričala je ranije za Pobjedu da je njima majka djevojčice Marijana Bogavac rekla da ona boluje od dijabetesa, ali da oni nijesu istraživali da li je to tačno ili nije. Rekla je i da su joj ljudi koji su pomagali ovoj porodici ispričali da im je Bogavac tražila novac za injekcije koje prima djevojčica.

I Marijana Bogavac saopštila je medijima da njena kćerka nije primala insulin, kao i da nije bila gladna, ne obrazlažući otkuda informacija da je bolovala od dijabetesa.

Inspekcija: U međuvremenu, inspekcija je završila posao u Centru za socijalni rad gdje su, po nalogu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, uradili detaljnu istragu o postupanju socijalnih radnika u slučaju Marijane Bogavac i utvrđeno je da je propusta bilo. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika