Košarka

Doellman potpisao za KK "Budućnost VOLI"

Zvanično najbolji igrač španskog prvenstva 2014. godine, Justin Doellman će igrati za "Budućnost VOLI" klub do završetka ABA lige. 
Doellman potpisao za KK "Budućnost VOLI"
Budućnost VOLIIzvor

"Doellman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima bužeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra. Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan, ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba trošiti riječi, njegovo ime je svrstano u sam vrh košarke na našim prostorima. Izuzetno sam zadovoljan što ćemo pojačati poziciju pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svjesni smo da nam je trebao visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vjetar u leđa", izjavio je povodom ovog velikog iznenadjenja i izuzetno značajnog pojačanja, predsjednik KK Buducnost Voli, Dragan Bokan.

Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo Doellmanove bravure na parketu. Doellman je proglašen za najboljeg igrača Španije za 2014.godinu, a u svojoj bogatoj karijeri izmedju ostalih klubova igrao  je za Valensiju, Barselonu i Anadolu Efes.

Portal Analitika