Region

Vučić: Ko god da je ubica, nije Srbin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom atentata na Olivera Ivanovića da ovo je teroristički akt i da će se u skladu sa time, prema ovom slučaju tako i odnositi. Vučić je rekao da je upućeno pismo UNMIK-u i Euleksu sa zahtjevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na Kosovu i Metohiji. On je kazao da očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal danas pokrene predistražni postupak.
Vučić: Ko god da je ubica, nije Srbin
Novosti.rsIzvor

"U ime države Srbije, svoje i ime Vlade izražavam saučešće porodici Ivanović", kazao je Vučić na konferenciji za štampu.

"Pronaći ćemo ubicu ili ubice", dodao je predsjednik Srbije, istakavši da je to obećao supruzi Olivera Ivanovića, Mileni Ivanović.

"Ko god da je ubica, nije Srbin, imao i srpsko ime", izjavio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je delegacija Srbije u Briselu prekinula razgovore u okviru dijaloga, jer je besmisleno razgovarati uz svakodnevne prijetnje i poručio Kadriju Veseljiju, pravom, kako kaže, "gospodaru na Kosovu", da neće stići do Niša kako je prijetio.

"Teško je da govorite o nečemu kad imate svakodneve prijetnje, gdje onaj ko je pravi gospodar na Kosovu, a to nisu ni Tači, ni Haradinaj, već Kadri Vesleji, i to svi koji poznaju situaciju na Kosovu dobro znaju, a koji govori da se Albanci neće zaustaviti do Niša", rekao je Vučić.

"Mi smo razumjeli te prijetnje, dobro smo ih shvatili, kao i ćutanje onih koji je trebalo istog sekunda da reaguju", poručuje Vučić.

Portal Analitika