Politika

Sjutra konsultacije o predsjedničkim izborima bez opozicije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je poziv na konsultacije predsjednicima parlamentarnih stranaka povodom predsjedničkih izbora koje će raspisati u zakonom predviđenom roku do 20. januara. Konsultacije će se, bez predstavnika opozicije, održati sjutra.
Sjutra konsultacije o predsjedničkim izborima bez opozicije
Portal AnalitikaIzvor

U pismu predsjednicima parlamentarnih stranaka, predsjednik Skupštine izražava namjeru da prije sprovođenja svoje ustavne obaveze raspisivanja predsjedničkih izbora, u duhu dobre političke prakse razmijeni mišljenja sa izabranim predstavnicima građana.

Predsjednik Skupštine i na ovaj način želi da konstruktivnim razgovorom svim parlamentarnim strankama omogući da stavovima i prijedlozima zajednički daju doprinos fer i demokratskom izbornom ambijentu.

Brajović će takođe predsjednike partija obavijestiti o dolasku Misije ODIHR-a za procjenu stanja koja će na poziv državnih organa Crne Gore boraviti u našoj zemlji. Cilj misije je procjena predizbornog ambijenta i pripreme predstojećih izbora, na osnovu kojih će ODIHR donijeti odluku o sprovođenju neophodnih aktivnosti u posmatračkom procesu.  

Predstavnici Demokrata, Demokratskog fronta, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije, Demosa i URE najavili su da neće prisustvovati sastanku. 

 

Portal Analitika