Fudbal

Drugoligaš koji se ozbiljno sprema za elitu

Mladost iz Lješkopolja je sa trenerom Milijom Savovićem počela pripreme za proljeće, velika želja drugoligaša je plasman u elitu, a kvalitetan rad i ulaganje u infrastrukturu dokazuje da Mladost Lješkopolje 1970 nije instant projekat.
Drugoligaš koji se ozbiljno sprema za elitu
Dnevne novineIzvor

“Lješkopoljci” su jesenju polusezonu okončali na 2. mjestu sa 34 boda u zoni baraža, a liderska pozicija koja vodi direktno u Telekom 1. CFL je udaljena samo bod.

“Očekujemo da uđemo u elitu. Uprava je uradila sve, a sada je na igračima i stručnom štabu da pokušaju da se domognemo Prve lige. To bi bio veliki uspjeh za nas i ljude koji rukovode klubom” rekao je predsjednik kluba Mladen Radusinović.

Međutim, više od rezultata privukao nas je projekat Lješkopoljaca napravljen je stadion sa vještačkom travom kapaciteta 700 gledalaca, gradi se glavni stadion sa pravom travom, u planu su još dva terena jedan sa pravom, a drugi se vještačkom podlogom.

“Na stadionu sa vještačkom travom imamo dvije svlačionice i šest apartmana za igrače koji dolaze. Novi stadion sa prirodnom travom će biti kapaciteta oko 3.200 gledalaca, a tamo će biti svlačionice, teretana, ambulanta… Sve što jedan moderan stadion u Crnoj Gori treba da ima”, govori Radusinović, koji poručuje da će “istok” biti gotov do početka proljećnje polusezone…

“Na novom stadionu ćemo igrati 4. marta protiv Jedinstva. Tada će biti otvaranje istočne tribine na kojoj će biti oko 1400 mjesta. Stubovi su odrađeni, elementi su tu, samo je još ostalo da se montiraju. A što se tiče čitavog projekta, očekujemo da stadion u cjelosti završimo do kraja godine”.

Stadion “OFK Mladost Lješkopolje 1970” će imati sve solidan prilaz, odličan parking, prekriven cijeli stadion, savršenu drenažu…

“Prvi put u Crnoj Gori je odrađena drenaža i stavljena podloga sa grezom od 30 centimetara i grčka trava, koja je postavljena na stadionu Crvene zvezde. To je donirao FSCG zajedno sa klupama za rezervne igrače, golovima i sistemom za navodnjavanje”, objašnjava Radusinović, koji ne može da precizira koliko će koštati cijela investicija…

“Firma Čelebić izvodi radove na stadionu, a kolika je investicija znaćemo kada završimo stadion. Investicija se realizuje uz pomoć FSCG”.

Trenutno je na stadionu zaposleno pet ljudi koji brinu o organizaciji, a primijetili smo da je sve pod konac. I, kada se novi stadion završi biće uslovan za igranje evro utakmica.

“Tribine na novom stadionu će biti natkrivene i biće rasvjeta. Do kraja godine ćemo odraditi još dva terena, jedan sa prirodnom i jedan sa vještačkom travom. Radi se o najsavremenijoj tehnologiji kako bi sjutra mogli da igramo evropsko takmičenje”, poručio je Radusinović, koji je zahvalio FSCG, Komu, Zeti i Mladosti, pošto su Lješkopoljci igrali na tim stadionima tokom jeseni.

Četiri terena (dva sa vještačkom, dva sa pravom travom), po jedan glavni i pomoćni stadion kompleks i uslovi kakve niko nema i Crnoj Gori.

Portal Analitika