Košarka

Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju

Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse kao gosti u velikom derbiju NBA lige – 118:108.
Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampioni nanijeli su i drugi poraz najvećem rivalu ove sezone, prelomivši meč u svoju korist krajem treće i početkom posljednje dionice.

Domaćin je bolje počeo, predvođen fenomenalnim Lebronom Džejmsom, koji je ubacio 16 poena već u prvoj četvrtini, ali je ponovo do izražaja došla 'duža' klupa, odnosno veći broj raspoloženih startera u timu Stiva Kera.

Blistao je Kevin Durent sa 32 poena (5/10 za dva, 4/6 za tri), osam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, a ništa lošiji nije bio ni Stefen Kari sa 23 poena, uz takođe osam asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Ogroman doprinos, kao i uvijek, dao je Drejmond Grin sa 11 poena, 16 skokova, devet proigravanja i dvije blokade, dok je Klej Tompson dodao 17 poena.

Lebron je meč završio sa 32 poena (12/16 za dva, 0/2 za tri), osam skokova, šest asistencija, četiri rampe i tri ukradene lopte, ali su ga na pravi način ispratili samo Kevin Lav i Ajzea Tomas.

Lav je pored 17 poena imao i sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok je I.T. ubacio 19 poena i imao četiri uspješna dodavanja, ali uz loš procenat šuta iz igre (7/14 za dva, 1/7 za tri).

Dvocifren je bio samo još Dvejn Vejd sa 10 poena, sedam skokova i pet asistencija s klupe.

Voriorsi su zabilježili 13. trijumf u nizu, drugi nad Klivlendom ove sezone, dok su ujedno produžili sve dublju krizu Kavsa koji su poraženi četvrti uzastopni put, odnosno čak osmi u posljednjih deset susreta.

 

Miloš Teodosić postigao je 12 poena (4/6 trojke) uz po šest skokova i asistencija u pobjedi L.A. Klipersa nad Hjuston Rokitsima 113:102.

Međutim, košarka je bila u drugom planu u Stejpls centru koji je izviždao Krisa Pola u prvom nastupu protiv Klipersa otkako je prešao u Rokitse.

Štaviše, dodatno im se zamjerio jer je ušao u verbalni obračun sa Blejkom Grifinom i verbalno napao sudije zbog jednog faula koji je dobio u međusobnom duelu.

Nažalost, nije se na tome završio ovaj obračun Klipersa i Rokitsa. Kako prenose američki mediji, po završetku utakmice Džejms Harden, Trevor Ariza i Džerald Grin su provalili u svlačionicu Klipersa kako bi se suočili sa Ostinom Riversom.

Obezbjeđenje je ispratilo igrače iz Hjustona prije nego što se sve pretvorilo u fizički obračun. Rokitsi su tražili i Grifina, a navodi se da je u svlačionicu Klipersa poslije već pomenutih igrača ušao i Pol...

Pol je bez sumnje najbolji igrač tokom svih vremena u siromašnoj istoriji Klipersa, ali mu navijači nisu oprostili što je ljetos zahtijevao trejd u Rokitse.

 

Kliperse je u petoj uzastopnoj pobjedi predvodio Lu Vilijams sa 31 poenom i devet asistencija, dok je Blejk Grifin ubacio 29 poena uz deset skokova i šest proigravanja.

Grifin je ranije završio meč jer je dobio dvije tehničke, prvu zbog svađe sa trenerom Rokitsa Majkom D'Entonijem, drugu tokom pomenutog sukoba sa Polom, a isključen je i Ariza.

Osim odličnog Teodosića, 12 poena je postigao i Tajron Volas, Vesli Džonson je zabilježio dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova, dok je Montrezl Harel dodao deset poena.

Najefikasniji kod Rokitsa bili su dvojica bivših igrača Klipersa, po 19 poena postigli su Erik Gordon i Kris Pol, koji je imao još sedam asistencija i šest skokova.

Trevor Ariza ih je pratio sa 17 poena i tri ukradene lopte, 12 je dodao Rajan Andersonm, dok je 11 ubacio Džerald Grin.

 

Sakramento Kingsi poraženi su od Tandera u Oklahoma Sitiju – 95:88.

Gosti su sjajno počeli, daleko bolje su otvorili meč, stekli prednost i uspješno je održavali sve do sredine treće dionice.

Uslijedio je veliki pad u igri, što su Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni i Pol Džordž kaznili za preokret i trijumf.

Bogdan Bogdanović proveo je u igri 30 minuta i zabilježio 13 poena, pet skokova i po dvije asistencije i ukradene lopte, pogodivši četiri od trinaest šuteva iz igre – (1/6 za dva, 3/7 za tri).

Najefikasniji je bio Badi Hild sa 16 poena, pet skokova i četiri proigravanja, Vili Koli-Stajn istakao se sa 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Dieron Foks dodao 13 uz pet asistencija.

U redovima pobjednika ponovo je najbolji bio Vestbruk sa 19 poena (8/13 za dva, 0/1 za tri), 16 skokova i devet asistencija, dok je Melo imao poen više i devet uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak imali su i Pol Džordž sa 18 poena, pet ukradenih i po četiri skoka i asistencija, odnosno Stiven Adams sa po 13 i skokova i Patrik Peterson sa 10 poena.

 

U posljednjem meču uzbudljive NBA večeri, Indijana je slavila u Juti 109:94, uz 28 poena i po šest skokova i asistencija Viktora Oladipa.

Pratio ga je Tadeus Jang sa 17, dok su po 15 ubacili Kori Džozef i Domantas Sabonis, koji je imao i osam skokova uz četiri asistencije.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je meč završio sa deset poena i četiri uhvaćene lopte, te dva proigravanja.

Džez je predvodio Donovan Mičel sa 23 poena, 16 je postigao Derik Fejvors uz sedam skokova, dok je 15 ubacio Rodni Hud. Riki Rubio je šutirao 1/7.

 

Portal Analitika