Kultura

Beograd je dužan da pruži otpor Vučiću

Predsjednik žirija za dodjelu NIN-ove nagrade za roman godine, dramatrug i pisac Božo Koprivica izjavio je da je Beograd na izborima za odbornike Skupštine grada 4. marta dužan da pruži otpor aktuelnoj vlasti i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Beograd je dužan da pruži otpor Vučiću
N1Izvor

"Beograd je dužan da pruži otpor toj pošasti", rekao je Koprivica na konferenciji za novinare na kojoj je saopšteno da je NIN-ovu nagradu za roman godine dobio Dejan Atanacković. 

"Svakosatno klepetalo Aleksandar Vučić zna da kmezi, koji nikada ništa nije znao da radi", rekao je Koprivica i dodao da se Vučić "jedino dobro oseća među papagajima", kao što su Siniša Mali i Aleksandar Vulin. 

Koprivica je rekao da je to zaboravio da kaže kada je govorio o knjizi "Gorgone" Mire Otašević koja govori o fašizmu i poziva na otpor, navodeći da je on bio za tu knjigu. 

On je podsjetio na Brehtove reči: "Ako se boriš možeš da izgubiš, a ako se ne boriš već si izgubio". 

U najužem izboru na NIN-ovu nagradu osim Atanackovićevog romana "Luzitanija" i djela Mire Otašević, bili su romani "Srodnici" Jovice Aćina, "Danas je sreda" Davida Albaharija i "Srebrna magla pada" Srđana Srdića.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Portal Analitika