Fudbal

Arda Turan se vratio u Tursku

Turski reprezentativac Arda Turan (30) napustio je redove Barselone i iduće dvije i po godine provešće na pozajmici u Istanbul Basaksehiru.
Arda Turan se vratio u Tursku
HinaIzvor

Premda je u Barselonu stigao 2015. iz Atletiko Madrida za 34 miliona eura kao veliko pojačanje, Turan se nije uspio nametnuti u redovima katalonskog velikana. Za tri godine upisao je svega 55 nastupa pri čemu ove sezone uopšte nije igrao.

Nagađalo se da bi se mogao vratiti u Galatasaraj u kojem je počeo karijeru, ali ipak se odlučio za lidera turskog prvenstva Basaksehir.

"Srećan sam zbog prilike koju sam dobio. Vjerujem da možemo biti prvaci. Imamo odličnu ekipu i cijela ova atmosfera me podsjeća na dane u Atletiko Madridu kad smo osvojili špansko prvenstvo," kazao je 30-godišnji veznjak koji je za Atletiko igrao četiri godine, a prije toga je šest godina bio član Galatasaraja.

Istanbul Basaksehir se trenutno nalazi na prvom mjestu u turskoj ligi i predsjednik kluba Goksel Gumusdag smatra kako će upravo Turan biti prevaga u borbi za naslov.

"Doveli smo vrhunskog igrača. S Turanom u sastavu krećemo po titulu," kazao je Gumusdag.

Nakon 17 kola Basaksehir vodi na tabeli sa 36 bodova, drugi je Galatasaraj s bodom manje, treći je Fenerbahče sa 33 boda, dok aktuelni prvak Bešiktaš drži četvrto mjesto sa 30 bodova.

Portal Analitika